top of page

De omgeving

Sérignac

01

In het hart van de Cahors-wijngaarden is Sérignac een klein dorp dat typerend is voor de Lotoise-architectuur. In zijn twee straten met oude huizen, een kerk (Nationaal Monument), de begraafplaats en een pastorie. Ondanks zijn vijfenveertig inwoners heeft het dorp een kruidenier met bar en restaurant en vele voorzieningen: een voetbalveld, tennisbaan, tafeltennisplek, een speeltuin, basketbalveld en een petanqueveld. Dichtbij is gelegenheid om paard te rijden.

Plaatselijke aktiviteiten

02

Ga naar de dorpsfeesten, de muziek- en theaterfestivals, dansfeesten en gastronomische markten.
De  concerten in de middeleeuwse kerk van Cabanac zullen je een onvergetelijke avond bezorgen. De markten en exposities zullen je helpen de lokale kunst van het leven te ontdekken.

De Lot staat ook bekend om zijn smaken, keuken en wijngaarden. Tot de specialiteiten behoren Cahors-wijn, foie gras, truffel, saffraan, tourtière en geitenkaas.

03

De Lot

Van de grot van Padirac, tot de vallei van de Lot met zijn typische hooggelegen dorpen en zijn vele kastelen, zal de regio u verrassen door zijn onbedorven schoonheid.

04

Sportieve activiteiten

Ga wandelen, paardrijden of fietsen om de omgeving te ontdekken: op zijn paden zijn typische landschappen ontdekken. Met de boot, kano of kajak zal de Lot je verrassen. Aan boord van een ballon of met een parachute, heb je alle wonderen van de Lot aan je voeten.

La Maïsou

bottom of page